phone-2
تلفن تماس
ساعت کاری ایمن درب شرق
ساعت کاری
address-ind
آدرس کارخانه

چرا انتخاب درب ضد آب اهمیت دارد؟ راه‌حل مشکلات درب‌های چوبی

درب-ضد-آب

لیست عنوان مطالب

تا به حال درب چوبی رو دیدین که باد کرده باشه؟ معمولا درب های چوبی که در سرویس های بهداشتی و یا حمام ها کار میشدند پایین انها وشاید کل انها باد میکرد؛ این خاصیت چوب است، چوب وقتی در معرض رطوبت زیاد قرار بگیرد خراب میشود و به اصطلاح باد میکند.

چرا باید از درب ضد آب استفاده کنیم؟

با پیشرفت علم در تمامی صنایع مهندسان به فکر ساخت درب های ضد آب شدنند تا مشکل خرابی درب های قدیمی چوبی را حل کنند. درب‌های ضد آب معمولاً در ورودی حمام، سرویس بهداشتی و حتی فضاهای عمومی مانند استخرها نصب می‌شوند و با توجه به مواد تشکیل دهنده آن با آب و رطوبت مشکلی ندارد برای همین طول عمر بالایی دارند.

 

درب-سرویس-بهداشتی

انواع درب ضد آب و مقایسه ویژگی‌های آن‌ها

روکش pvc: پلی وینیل کلراید(polyvinyl Chloride) یا پی وی سی، نوعی پلاستیک است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. از pvc برای عایق کردن درب چوبی در برابر آب استفاده میشود، با این کار دیگر آب به هسته درب که از جنس چوب هست نمیرسد و درب سالم میماند.

روکش رزین: رزین ماده ای شیمیایی و شفاف است؛ وقتی رزین با ماده ای به نام هاردنر ترکیب کنیم، ماده جامدی تشکیل میشود که ضدآب است. با استفاده کردن این ماده روی درب های چوبی، باعث ضد آب شدن هسته درب که جنس چوب هست میشویم.

در ضدآب روکش  ABS:

آکریلونیتریل (Acrylonitrile):

با اضافه کردن این ماده مقاومت شیمیایی و حرارتی درب افزایش پیدا میکند.

بوتادین(Butadiene):

اضافه کردن این ماده باعث افزایش انعطاف پذیری و مقاومت بیشتر در برابر ضربه میشود.

استایرن(Styrene):

استفاده از این ماده سطحی صاف، سخت ومقاوم در برابر خراش ایجاد میکند.

ترکیب این مواد با هم روکشی پلاستیک مانند بر روی چوب ایجاد میکند که ضدآب هست و از خراب شدن هسته درب جلوگیری میکند. درب های ABS تنوع زیادی ندارند چون امکان حکاکی با دستگاه CNC بر روی این مدل از درب های ضدآب وجود ندارد.

درب های کامپوزیت:

این درب از ترکیب خورده چوب، فیبر، شیشه و مواد مصنوعی ساخته مشود، سپس درون آن را با فوم پر میکنند. درب کامپوزیت مقاومت خوبی در برابر رطوبت، نور خورشید و تغییرات آب و هوایی دارد. همچنین تا حد زیادی در برابر خوردگی، خش و ضربه ها مقاوم هستند. از مزایای درب کامپوزیت میتوان به طول عمر بالا، عایق رطوبت، ظاهری زیبا، وزن سبک و دوام رنگ اشاره کرد.

درب-کامپوزیت

درب ضد آب پلی وود:

این درب از ترکیب ذرات چوب و پلیمرهای مصنوعی مثل پلی استایرن ساخته میشود به همین دلیل برخی آن را درب پلاست نیز مینامنند. این ترکیب به گونه ای است که خواص ظاهر طبیعی، سختی و استحکام را از ذرات چوب و خواص ضد آب ومقاوم در برابر حشرات را از پلیمر میگیرد. از ویژگی های درب های پلی وود میتوان به ظاهر طبیعی، مقاوم در برابر شرایط محیطی، مقاوم در برابر تغییر ابعاد، مقاوم در برابر حشرات و پوسیدگی و همچنین نگهداری آسان این نوع درب اشاره کرد. باید به این موضوع هم اشاره شود که درب های پلی وود نسبت به بقیه درب های ضد آب قیمت بالاتری دارند.

درب-پلی-وود

 

درب UPVC چیست و چه مزایایی دارد؟

UPVC  مخفف عبارت Unplasticized Polyvinyl Chloride  یا پلی وینیل کلراید غیرقابل انعطاف است. این ماده نوعی پلاستیک سخت و مقاوم است که برخلاف PVC معمولی، هیچ‌گونه نرم‌کننده‌ای (Plasticizer) در ساخت آن استفاده نشده و به همین دلیل بسیار مستحکم‌تر و بادوام‌تر است.

ویژگی های درب UPVC :

  • ضد آب و رطوبت
  • عایق حرارتی و صوتی
  • مقاوم در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی
  • نگهداری آسان
  • مقاومت در برابر آتش: UPVC  به صورت خودخاموش شونده تولید می‌شود و در صورتی که در معرض شعله قرار بگیرد، به راحتی آتش نمی‌گیرد و دود سمی نیز تولید نمی‌کند؛ ام از این درب نمیتوان به عنوان درب ضد حریق استفاده کرد.
  • تنوع رنگ و طرح

UPVC

 

درب GRP:

GRP مخفف  Glass Reinforced Plastic است، این درب از پلی استر تقویت شده شیشه ای ساخته میشود. از این درب در جا های مختلف میشود استفاده کرد اما معمولا جایی از درب GRP استفاده میشود که نیاز به رعایت بهداشت و پاکیزگی هست. این درب درعین حال که مقاوم هست، بسیار سبک میباشد و نصب بسیار راحتی دارد.

نکاتی برای نگهداری صحیح از درب‌های ضد آب

درب های ضد آب بسته به نوع شان نگهداری مختلفی دارند ولی ما به نکات کلی و جامع نگهداری از این درب میپردازیم. درب های ضد اب باتوجه به اینکه پایه انها از پلاستیک هست باید مراقب مواد شوینده ای که استفاده میکنیم باشم چون ممکن هست مواد شیمایی شوینده خاصیت خورندگی داشته باشند ودرب را خراب کنند ویا به رنگ آن آسیب بزنند. بهترین کار استفاده از دستمال مرطوب است و در صورت نیاز شوینده های ملایم که خورندگی نداشته باشند.

تمامی درب ها به صورت دوره اینیاز به روغن کاری دارند، درب های ضد آب هم به همین شکل نیاز به روغن کاری لولا ها دارند.

در های ضد آب بسته به نوع مواد تشکیل دهنده و یا رنگ استفاده شده بر روی آن، ممکن است اگر در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرند آسیب ببینند.

قیمت درب‌های ضد آب به چه عواملی بستگی دارد؟

درضد آب تنوع زیادی دارد؛ هم از نظر مواد تشکیل دهنده و نوع ساخت و هم از نظر شکل ظاهری(رنگ، طرح و ابعاد) که تمامی این موارد بر قیمت درب ضدآب تاثیر دارد، پس شما ابتدا باید نیاز خود را برسی کنید و مدل دقیقی از خواسته خود پیدا کنید و بعد از آن بدنبال بهترین قیمت در بازار باشید.

نتیجه‌گیری

انتخاب درب ضد آب در فضاهای مرطوب و پرکاربرد مثل سرویس بهداشتی و حمام، تصمیمی ضروری و مهم است. شما باید با توجه به نیازهای خود، انتخابی درست انجام دهید. طول عمر درب های ضد آب با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و شرکت سازنده مشخص میشود، بنابراین قبل از خرید تحقیقات مورد نیاز را انجام دهید و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

سوالات متداول درباره درب‌های ضد آب

  1. آیا می‌توان درب ضد آب را به‌عنوان درب ورودی استفاده کرد؟
    خیر، درب‌های ضد آب برای محیط‌های داخلی مرطوب طراحی شده‌اند و معمولاً برای درب ورودی مناسب نیستند مگر از نوع کامپوزیت یا پلی‌وود تقویت‌شده.
  2. بهترین جنس درب ضد آب برای حمام چیست؟
    بسته به بودجه و نیاز، UPVC یا ABS گزینه‌های خوبی هستند.
  3. آیا درب ضد آب نیاز به نگهداری خاصی دارد؟
    خیر، فقط باید از مواد شوینده‌ی غیرخورنده استفاده شود و لولاها هر چند وقت یک بار روغن‌کاری شوند.
  4. آیا درب های ضدحریق، ضدآب هستند؟
    بله، درب های ضدحریق از ورق گالوانیزه ضد زنگ ساخته میشوند و در برابر آب مقاوم هستند؛ اما کاربرد این درب مقاومت در برابر حریق هست و در ورودی پله فرار نصب میشود.

 

سوال و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *