اطلس آتش‌سوزی جنگل های کشور باید تهیه شود

لیست عنوان مطالب

 

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام اشتری روز سه شنبه در نشست تخصصی و آموزشی مدیریت پیشگیری اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع ویژه محیط بانان، جوامع محلی و فعالین محیط زیست منطقه شمالغرب کشور، افزود: تهیه چنین سندی به عنوان نخستین حرکت ساختاری و دانش افزایی به شمار می‌رود که در آن باید به مباحث آموزشی با موضوعیت ارائه راهکارهای جدید مقابله با حریق اهمیت و جایگاه خاصی داده شود.

وی اظهار کرد: هر چه دانش جوامع محلی و محیط بانان حفاظت محیط زیست در خصوص اطفای حریق و مقابله با انواع آتش سوزی‌ها تقویت شود و اجازه ندهیم این حوادث تبدیل به بحران شوند، به همان میزان در حفظ جنگل‌ها و مراتع کار اصلی و تأثیرگذار صورت گرفته است.

اشتری با اشاره به کمبود بارش‌ها و خشکسالی‌های اخیر، یادآور شد: باید توجه داشت که آتش سوزی در هر نقطه‌ای از جنگل‌ها و مراتع به راحتی امکان احیای مجدد ندارد و با توجه به اینکه ۸۰ درصد عامل آتش سوزی‌ها مربوط به عوامل انسانی است، باید نسبت به فرهنگ سازی برای آحاد مردم توجه شود.

وی موضوع اشتعال پذیری جنگل‌ها و مراتع مناطق شمال غرب کشور را موضوع مهم و مؤثر در آتش سوزی‌ها دانست.

اشتری با تاکید بر نیازسنجی و افزایش تجهیزات مربوط به مقابله با آتش سوزی، گفت: امسال اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با خرید پهپاد، نصب و راه اندازی دوربین‌های با قدرت بزرگنمایی ۳۶۰ درجه در مناطق حفاظت شده در تلاش است تا حدود زیادی از مساحت جنگلی دچار حریق را کاهش دهد.

وی هدف از برگزاری این دوره آموزشی را توانمندسازی جوامع محلی و محیط بانان به عنوان نخستین گام مقابله با آتش سوزی مراتع و جنگل‌ها اعلام و اضافه کرد: جوامع محلی به خاطر نزدیکی به کانون‌های آتش سوزی، دسترسی بسیار آسان‌تری برای اطفای حریق دارند که بر همین اساس آموزش و فرهنگ سازی برای این عده لازم و ضروری است.

[ad_2]

لینک منبع

سوال و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *