phone-2
ساعت کاری ایمن درب شرق
address-ind

5 نقض ایمنی آتش سوزی ساختمان که منجر به حوادث عظیم شدند

5 نقض ایمنی آتش سوزی ساختمان

لیست عنوان مطالب

آتش‌سوزی یا حریق یکی از قدیمی‌ترین بلایایی است که می‌تواند در زمانی کوتاه، دارایی و سلامتی افراد را به خطر اندازد. بنا به تعریف حریق عبارتست از سوختن مواد سوختنی یا آتشی ناخواسته و در لحظه وقوع از کنترل خارج شده که معمولاً با دود و حرارت و نور توأم است. در ادامه مقاله 5 نقض ایمنی آتش سوزی ساختمان که منجر به حوادث عظیم شدند قصد داریم تا 5 تا از بزرگترین حوادث آتش سوزی ساختمانی را برای شما شرح دهیم.

آتش سوزی برج گرنفل لندن

آتش سوزی برج گرنفل لندن ، آتش سوزی بزرگی که کاربری این برج مسکونی 24 طبقه را عوض کرد. آتش‌سوزی در ساختمان ۲۴ طبقه «برج گرنفل» در ساعات اولیه چهارشنبه، ۱۴ ژوئن، آغاز شد و مأموران آتش‌نشانی با بیش از چهل دستگاه خودرو اطفاء حریق از پایگاه‌های مختلف شهر لندن برای کمک به ساکنان و فرونشاندن آتش به محل اعزام شدند. به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی لندن، این آتش‌سوزی تلفاتی جانی داشته‌است. این حریق در ساعاتی بعد از نیمه شب از طبقه دوم شروع و تمامی طبقات فوقانی را فراگرفت. سرانجام این آتش‌سوزی در صبح روز پنج شنبه مهار شد.
تحقیق‌های منتشر شده در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۷ نشان می‌دهد که آتش‌سوزی این برج از یک یخچال فریزر مدل هات پوینت شروع شده‌است، رئیس بازرسی پلیس لندن گفت که این مدل یخچال آزمایش‌های لازم را کامل طی نکرده بود و باید جمع‌آوری می‌شد، همین‌طور در ساخت ساختمان از مصالح با درجه ایمنی بالا استفاده نشده و همین باعث شده است که آتش سوزی به سرعت به طبقات بالاتر سرایت کند. یکی دیگر از علل اصلی و مهم آتش سوزی برج گرنفل ، کار نکردن سیستم اطفاء حریق و به صدا در نیامدن سیستم اعلان حریق بوده که باعث شده تا بسیاری از ساکنین برج به موقع از آتش سوزی مطلع نشوند.

آتش سوزی برج پلاسکو تهران

شاید یکی از تلخ ترین حادثه های رخ داده برای ایرانی ها ، آتش سوزی برج پلاسکو تهران بوده باشد.آتش سوزی که نقض های ایمنی پی در پی موجب به حادثه به آن عظمت شد. در ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵، وقوع آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو به سامانه آتش‌نشانی شهر تهران اطلاع داده شد. طبق اعلام مراجع رسمی، ساختمان پلاسکو از طبقه هشتم به بالا دچار حریق شده بود. شدت حادثه به حدی بوده که ترافیک در خیابان‌های اطراف را دچار مشکل و اختلال کرده و دود ناشی از حادثه آسمان منطقه را فراگرفته بود. در حوالی ساعت ۱۱ و در حالی که تعداد زیادی آتش‌نشان در داخل ساختمان در حال کنترل آتش بودند، کل ساختمان پلاسکو به‌طور عمودی ریزش کرد و به صورت کامل تخریب شد.
اما به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی (چهارشنبه، 8 شهریور) پارلمان، گزارش این کمیسیون درباره حاثه پلاسکو را قرائت کرد. گزارش کمیسیون عمران مجلس درباره بررسی علل حادثه پلاسکو در راستای ماده 49 آیین‌نامه داخلی مجلس در صحن پارلمان قرائت شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: علت حادثه حریق، بهره‌برداری غیرمجاز کارگران واحدهای صنفی در طبقه دهم ساختمان از ادوات گرمایشی و سیم‌کشی غیرمجاز و غیراستاندارد منجر به حریق اعلام شده است. از دیگر عوامل اصلی حریق و ریزش ساختمان، عدم وجود استانداردهای لازم ایمنی در سیستم‌های برق صنعتی، روشنایی، تهویه، گرمایش، حفاظت، هشداردهنده و تجهیزات اطفای حریق در ساختمان بوده است.

آتش سوزی برج سلمان مشهد

آتش سوزی برج سلمان مشهد، آغاز حریق در آن در ساعت ۲۰ روز ۲۰ تیر سال ۹۵ آغاز شد. به دلیل سنگینی آتش، مهار آن توسط آتش‌نشانی مشهد حدود ۳ ساعت به طول انجامید. مطابق اعلام سازمان اتش نشانی مشهد ، اعلام حریق اتصال برق در بالکن طبقه چهارم در مجاور مواد قابل اشتعال نما در آن محل بوده است. رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی افزود: نمای خارجی برج کامپوزیت آلومینیوم شامل دو لایه آلومینیوم در طرفین و یک مغزه پلمیری بوده است. نمای این ساختمان تقریبا به طور کامل در آتش‌سوزی از بین رفت. براساس تصاویر و شواهد مغزه پلیمری این ساختمان نیز به شدت قابل اشتعال بوده است. به علت ریزش و روان شدن‌مواد مذاب و قطعات مشتعل، آتش به سمت پایین مجموعه و اطراف آن سرایت کرده است، آتش‌سوزی در گستره نمای برج باعث شکست پنجره‌تمام واحدهای اداری برج از طبقه چهارم تا یازدهم شده بود. از این پنجره‌ها آتش‌سوزی به داخل این واحدهای اداری نفوذ کرده و باعث خسارت شدید به داخل واحدها شده بود.
سیستم اطفای حریق برج سلمان شامل اسپرینکلر (شبکه بارنده خودکار) از نوع غیرسرتاسری بود و در قسمت اداری فقط در راهروها و جلوی درب هر واحد اداری نصب شده بود که به علت وقوع حریق در نمای خارجی برج، ورود آتش از طریق پنجره‌ها بوده و به همین جهت عملا سیستم اطفای حریق کارآیی لازم را نداشته است.
رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی گفت: آتش گرفتن نما و ورود آن به موتورخانه از طریق پنجره‌های آن بنا، به اظهار مسئول تاسیسات ساختمان باعث شده بود که کابل‌های برق دچار سوختگی بشود و سیستم پمپاژ آب مربوط به شبکه بارنده خودکار برج در همان زمان ابتدایی حریق بعد از مدتی فعالیت خاموش شد و عملا سیستم اطفای حریق برج از کار افتاد ، همچنین درب های ورودی موتورخانه از نوع استاندارد نبوده و مقاومتی در برابر حریق نداشته یا به اصطلاح کلی درب استفاده شده در ورودی موتورخانه از نوع درب ضد حریق نبوده است.

آتش سوزی بزرگ لندن

آتش‌سوزی بزرگ لندن، آتش‌سوزی بزرگی بود که مناطق مرکزی لندن را از یکشنبه ۲ سپتامبر تا چهارشنبه ۵ سپتامبر ۱۶۶۶ دربر گرفت. تا اواسط قرن هفدهم میلادی هسته مرکزی شهر لندن کماکان بافت قرون وسطایی خود را حفظ کرده بود و دور تا دور آن دیواری قرار داشت که سال‌ها قبل و در زمان رومیان ساخته شده بود. در طول آتش‌سوزی این قسمت قرون وسطایی لندن که در داخل دیوار رومی شهر قرار داشت به‌طور کلی ویران شد و از بین رفت. ناحیه وست مینستر که بخش اشراف‌نشین آن زمان لندن بود، کاخ وایت هال متعلق به چارلز دوم و نواحی فقیرنشین حومه لندن نیز مورد تهدید آن آتش‌سوزی مهیب قرار گرفتند ولی آسیبی به آن‌ها وارد نگردید. تعداد ۱۳٬۲۰۰ خانه مسکونی، ۸۷ کلیسای محلی، کلیسای بزرگ سنت پل و بیشتر ساختمان‌های دولتی شهر در آن آتش‌سوزی غیرقابل کنترل سوخته و منهدم گردیدند. تخمین زده شده‌است که خانه و سرپناه ۷۰٬۰۰۰ نفر از کل ۸۰٬۰۰۰ ساکنین آن موقع لندن تماماً در آتش از بین رفت و نابود گردید. با اینکه آمار تعداد کشته شده گان در این آتش‌سوزی هرگز مشخص نشده‌است، همیشه اعتقاد بر این بوده‌است که تعداد کسانی که جانشان را در این آتش‌سوزی بزرگ از دست دادند آنچنان زیاد نبوده‌است چرا که به‌طور رسمی فقط نام تعداد قلیلی به‌عنوان قربانیان این فاجعه به ثبت رسیده‌است. اما مدتی است عده‌ای از پژوهشگران این باور را به چالش کشیده‌اند و اندک بودن تعداد کشته شده گان ثبت شده را به دو دلیل می‌دانند: اول آنکه در قرن هفدهم و در زمان آن آتش‌سوزی کسی به فکر ثبت نام مردگان طبقات فقیر و حتی متوسط نبوده‌است و دوم آنکه شدت آتش به حدی بوده‌است که به احتمال زیاد شناسایی جسد بیشتر قربانیان که به‌طور کامل سوخته و به خاکستر تبدیل شده بوده‌اند امکان‌پذیر نبوده‌است. بنا به شواهد بعد از آتش سوزی ، شروع حریق بزرگ لندن از یکی مغازه نانوایی کوچک بوده است.

آتش سوزی عظیم شیکاگو

آتش‌سوزی عظیم شیکاگو یکی از معروف‌ترین حریق‌هایی است که طی صد سال گذشته در دنیا رخ داده است. این حریق در غروب ۸ اکتبر ۱۸۷۱ به وقوع پیوست. تابستان آن سال خشکسالی عجیبی در شیکاگو حکم‌فرما بود. با توجه به ساختمان‌های چوبی متعددی که در این منطقه وجود داشتند، شیکاگو به پیشواز سوختن می‌رفت. در این آتش‌سوزی ۳۰۰ نفر کشته و بیش از ۱۷ هزار ساختمان به وسعت بیش از ۲۰۰۰ هکتار ویران شدند. سرمنشأ حریق مشخص نیست، با وجود این، گفته میشود که منشاء این آتش سوزی بزرگ در محدود یک طویله کوچک بوده است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟
میانگین امتیاز 0 (از 0 نظر)
سوال و دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *